Antiplasti omställningsbutik - för dig som vill minska din konsumtion och samtidigt minimera plast och kemikalier i vardagen.

Vad gör vi?

Antiplasti omställningsbutik har ett sortiment som underlättar återanvändning, reparationer och gör-det-själv genom att erbjuda material, råvaror och enkla produkter som har många användningsområden. Zerowaste och no-poo är våra ledstjärnor och ytterst är Antiplasti omställningsbutik inriktat mot att förenkla minskad konsumtion.

Vad vill vi?

Det må låta motsägelsefullt att en butik driver anti-konsumtionsfrågor men att vara anti det uppenbart destruktiva tror vi är vägen framåt. Haven förgiftas av plast och vi är dagligen är utsatta för kemikalier som är skadliga för våra kroppar. Därför vill vi utforska hur våra vardagliga behov kan fyllas på sätt som håller sig inom ramarna för jordens begränsningar. Omställning behöver ske på alla nivåer i samhället för att göra skillnad för hur framtiden formas.

Vad skiljer oss från andra?

Hos oss hittar du produkter som vi tycker är bland de bästa utifrån ett miljö- och hälsoperspektiv att tillgå just nu. Vi har valt bort många typer av produkter för att vi tycker att funktionen i relation till de resurser och energi som gått åt för att producera och distribuera dem inte är förenligt med våra tankar kring omställning. Många av de leverantörer som vi valt att samarbeta med arbetar småskaligt och alla har höga krav på material och arbetsförhållanden. Flera av våra produkter är handgjorda i Sverige och vi prioriterar produkter som är ekologiska eller återbrukade. Läs mer om vårt urval här.

Tycker du att något fattas eller borde tas bort ur sortimentet? Då är du välkommen att höra av dig till info@antiplasti.se.