KEEPJAR TVÄTTPÅSE, GOTS

Buy this
  • 65,00 kr
100 % SSL-säkrad

Tvättpåse med dragsko av ekologisk GOTS certifierad bomull KeepJar.


Tvättpåsen i bomull är utmärkt för att tvätta underkläder och andra ömtåliga plagg eller för att förenkla sorteringen. Den stora fördelen med denna tvättpåse är att den inte släpper ut mikroplaster under användning som tvättpåsar i syntetmaterial gör. Den är dessutom producerad av schyssta material i en fabrik med kontrollerat goda arbetsförhållanden. Med KeepJars tvättpåse tar du hand om dina finaste plagg och värnar samtidigt om miljön!


Dra ihop påsen med dragskon och trä öglorna genom varandra flera gånger för att låsa den. Undvik att försluta med en knut eftersom det är svårt att få upp den när påsen är blöt.

Storlek: 24x30 cm

Maskintvätt, max 40°C (vid högre temperaturer kan påsen krympa något, eftersom bomullen är obehandlad, men återfår formen vid användning.

Ej klorblekning.

Ej torktumling.

Ej kemtvätt.


Varför bör vi undvika mikroplaster?

Mikroplaster är ett samlingsnamn för små plastfragment som är mellan en nanometer till fem millimeter stora. Mikroplast uppstår när till exempel kläder av polyester (konventionella tvättpåsar är i polyester) och andra plastmaterial, som till exempel när plagg av fleece tvättas och mikroplasten försvinner ut i avloppet. Reningsverken förmår inte fånga upp all mikroplast, särskilt inte den mikroskopiska. Havets invånare får i sig plastpartiklar i tron att det är föda. Plastpartiklarna kan ligga kvar länge och orsaka stora problem för vattenlevande djur, då de inte bryts ner i matsmältningsorganen. Mikroplast är också en hälsorisk för oss människor eftersom forskare hittat mikroplast i fisk vi äter. I djurförsök har några PFAS-ämnen (ämnen som finns i plast) orsakat leverskador, påverkat immunförsvaret och försämrat förmågan att få ungar. Ämnen som kräver djurförsök för att utredas bör rimligen undvikas oavsett. Faktum kvarstår att vissa ämnen i plast är misstänkt cancerframkallande.