KEEPJAR NÄTKASSE FÖR BARNVAGN

Buy this
  • 195,00 kr
100 % SSL-säkrad

Nätkasse för barnvagn tillverkad av ekologisk GOTS-märkt oblekt bomull KeepJar

Nätkassen är perfekt när det är dags att handla eller för annat småplock att ha nära till hands i vagnen. Fästs enkelt på chassit med träknappar. Den passar nästan alla vagnar om de inte är ovanligt breda som en tvillingvagn. När barnvagnsåren är över låt den gå i arv eller byt användningsområde för den som exempelvis tvättsäck. Nätkassen är gjord i naturmaterial som är slitstarkt men använd den ändå med omsorg för lång hållbarhet. När den tillslut går sönder är den enkel att laga med nål och tråd. Tvätta enligt tvättråd om den blir smutsig. Efter många års användning när nätkassen är helt utsliten och inte kan repareras längre kan den läggas i textilåtervinningen så fibrerna kan återvinnas eller klipp i bitar och lägg i komposten så blir det jord. Tillskillnad från många andra barnvagnskassar är denna plastfri och tillverkad i schyssta material i en fabrik med kontrollerade arbetsvillkor.


Varför bör vi undvika mikroplaster?

Mikroplaster är ett samlingsnamn för små plastfragment som är mellan en nanometer till fem millimeter stora. Mikroplast uppstår när till exempel kläder av polyester (konventionella tvättpåsar är i polyester) och andra plastmaterial, som till exempel när plagg av fleece tvättas och mikroplasten försvinner ut i avloppet. Reningsverken förmår inte fånga upp all mikroplast, särskilt inte den mikroskopiska. Havets invånare får i sig plastpartiklar i tron att det är föda. Plastpartiklarna kan ligga kvar länge och orsaka stora problem för vattenlevande djur, då de inte bryts ner i matsmältningsorganen. Mikroplast är också en hälsorisk för oss människor eftersom forskare hittat mikroplast i fisk vi äter. I djurförsök har några PFAS-ämnen (ämnen som finns i plast) orsakat leverskador, påverkat immunförsvaret och försämrat förmågan att få ungar. Ämnen som kräver djurförsök för att utredas bör rimligen undvikas oavsett. Faktum kvarstår att vissa ämnen i plast är misstänkt cancerframkallande.


Maskintvätt, max 40°C (vid högre temperaturer kan påsen krympa något, eftersom bomullen är obehandlad, men återfår formen vid användning.

Ej klorblekning.

Ej torktumling.

Ej kemtvätt.