MALIN I RATAN TVÄTT-STÄD-DISK 250g TVÅLFLINGOR

Buy this
  • 100,00 kr
100 % SSL-säkrad

Ekotvålflingor 250g - enzym-, ftalat- och palmoljefri.

  • Mild doft av citrus, lavendel & eukalyptus
  • Utan tillsatt doft

Tvätt-städ-disk tvålen är ideal för dig som minimerar plast och kemikalier i din vardag. Diska, städa och tvätta för hand eller i maskin utan att behöva köpa plastflaskor med olika typer av rengöringsmedel. Tvålen är handgjord av certifierade ekologiska vegetabiliska ingredienser och innehåller enbart förtvålad svensk kallpressad rapsolja och kokosfett. Varianten med tillsatt doft innehåller även eteriska oljor och lavendelblommor. Sedan rivs den och förpackas i en dubbel papperspåse.


Tvätt-Städ-Disk tvålen finns med eller utan tillsatt doft som hårdtvål i två storlekar 80g och 160g och som flingor 250g eller 700g


Instruktioner
Tvätt - För handtvätt behövs någon tesked och för maskintvätt lägg 2-3 matskedar direkt i trumman, för mindre spill använd en tvättpåse. Om du tvättar kallt är det lämpligt att lösa upp tvålflingorna i 1L varmt vatten och hälla i trumman på maskinen eller använda tvättpåse. Om du har hårt vatten kan du behöva öka doseringen. Luktar kläderna starkt av svett förbehandla genom blötläggning eller använd ättika som sköljmedel. Städ: Lös upp lite tvålflingor i hett vatten och använd som såpa/allrent för att torka av de flesta ytor i ett hem. Disk: Lös upp lite tvålflingor i hett vatten och ha i en liten skål och doppa diskborsten i eller sätt i proppen och och lös upp direkt i diskhon. Dosering beror på vilken koncentration som behövs men tänk på att tvållösningen inte behöver vara särskilt stark för att rengöra.

INCI: Sodium canolat, Sodium cocate, Aqua, Glycerin.Med tillsatt doft även: Cymbopogon flexuosus oil, Lavandula agustifolia oil, Eucalyptus globulus oil . Citral*, Linalool*, Limonen*. *Doftkomponent i eterisk olja.

Enzymfri: Tillsatsen av olika typer av enzymer finns i många tvättmedel för att ta bort svårare fläckar. Problemet med enzymer är att de sliter på kläderna och ökar mängden kemikalier som sätts i omlopp vid klädtvätt. Egenskaperna hos ull och siden som är tvättas i enzymer förstörs till viss del. Använd istället bleksalt och torka vittvätt i solen samt punktbehandla svårare fläckar med fläckbortagningsmedel vid behov.

Ftalatfri: Tillsatsen av ftalater i tvål görs för att ge en känsla av mjukhet men problemet är att studier visar att ftalater kan ha en negativ påverkan på kroppen. Trots det är ftalater inte förbjudna ännu. Använd istället ättika som sköljmedel för tvätt och för övrig rengöring produkter som innehåller naturliga mjukgörare som oljor och vax där det behövs.

Palmoljefri: Palmolja är billigt och finns i allt från rengöringsprodukter till småkakor. Oljepalmen odlas på regnskogsmark i stora monokulturer och leder till att enorma regnskogsarealer kalhuggs varje år. Det innebär att livet för både djur och människor som livnär sig och bor i regnskogarna ödeläggs. Använd istället produkter som har ingredienser som är ekologiska och odlade på ett ansvarsfullt sätt.