MALIN I RATAN TVÄTT-STÄD-DISK 80g HÅRDTVÅL

Buy this
  • 90,00 kr
100 % SSL-säkrad

Handgjord, ekologisk hårdtvål 80g, enzym-, ftalat- och palmoljefri.


Varianter

  • Mild doft av citrus, lavendel och eukalyptus från eteriska oljor
  • Utan tillsatt doft


Tvätt-städ-disk tvålen är ideal för dig som minimerar plast och kemikalier i din vardag då användnings-områdena är många och ingredienslistan är kort utan konstigheter. Därmed kan en ersätta en mängd plastflaskor för olika typer av rengöringsmedel. Dessutom är tvålen dryg om den får torka ut mellan användningarna och därför även mycket prisvärd.


Tvålen är handskuren och gjord utav certifierade ekologiska vegetabiliska ingredienser med en pappersetikett och innehåller enbart förtvålad svensk kallpressad rapsolja och kokosfett samt eteriska oljor och lavendelblommor.


Tvätt-Städ-Disk tvålen finns med eller utan tillsatt doft som hårdtvål i två storlekar 80g och 160g och som flingor 250g eller 700g


Bra för dig, ditt hem och miljön!


Instruktioner

TVÄTT: Använd på fläckar och vid fintvätt för hand eller i tvättpåse i maskinens tvättmedelsfack – tvålen doserar själv.

STÄD: Häll hett vatten över, dra i några minuter, tag sedan upp tvålen.

Disk: Vid handdisk, häll hett vatten över, arbeta upp ett lödder med händerna, tag sedan upp tvålen

Tvätt-städ-disk, ekologisk hårdtvål finns i förpackningar om 80g och 160g, med eller utan tillsatt doft.


INCI: Sodium canolat, Sodium cocate, Aqua, Glycerin.

Med tillsatt doft även: Cymbopogon flexuosus oil, Lavandula agustifolia oil, Eucalyptus globulus oil . Citral*, Linalool*, Limonen*. *Doftkomponent i eterisk olja.


Enzymfri: Tillsatsen av olika typer av enzymer finns i många tvättmedel för att ta bort svårare fläckar. Problemet med enzymer är att de sliter på kläderna och ökar mängden kemikalier som sätts i omlopp vid klädtvätt. Egenskaperna hos ull och siden som är tvättas i enzymer förstörs till viss del. Använd istället bleksalt och torka vittvätt i solen samt punktbehandla svårare fläckar med fläckbortagningsmedel vid behov.

Ftalatfri: Tillsatsen av ftalater i tvål görs för att ge en känsla av mjukhet men problemet är att studier visar att ftalater kan ha en negativ påverkan på kroppen. Trots det är ftalater inte förbjudna ännu. Använd istället ättika som sköljmedel för tvätt och för övrig rengöring produkter som innehåller naturliga mjukgörare som oljor och vax där det behövs.

Palmoljefri: Palmolja är billigt och finns i allt från rengöringsprodukter till småkakor. Oljepalmen odlas på regnskogsmark i stora monokulturer och leder till att enorma regnskogsarealer kalhuggs varje år. Det innebär att livet för både djur och människor som livnär sig och bor i regnskogarna ödeläggs. Använd istället produkter som har ingredienser som är ekologiska och odlade på ett ansvarsfullt sätt.