MALIN I RATAN HÅRDETOX x2

Buy this
  • 90,00 kr
100 % SSL-säkrad

Rasul hårdetox 100g och Hibiskus surskölj 40g

Malin i Ratan


När du börjar med mer naturlig hårvård i form av hårtvål efter lång användning av vanligt schampo, balsam och andra hårprodukter kan det bli en övergångsperiod där det finns risk för fett och stripigt hår. För att minska risken för detta kan det vara bra att i förebyggande syfte göra några inpackningar med rasullera (Rhassoul) för att återställa balansen i hårbotten och sedan när du börjar använda hårtvål till hårtvätt skölja med hibiskus surskölj för att håret ska kunna återställa ph-värdet efter varje tvätt så håret blir blankt och vackert.

Rasullera instruktioner: Räcker till ca 3-6 inpackningar. Använd en skål (ej metall) och blanda ca 1-2 msk Rasul pulver med vatten tills det blir som en smidig pasta. Blöt håret, handdukstorka och dela det i sektioner. Börja med de bakre sektionerna och fortsätt uppåt. Applicera lera ända ut i hårtopparna. Låt inpackningen verka 20-30min. Skölj ur. Upprepa vid behov. Vid blekt hår - Använd med försiktighet, gärna tillsammans med lite honung eller några droppar ekologisk olja. Kan även användas för hudvård för ansikte och kropp.

Hibiskus instruktioner: Gör en infusion ekologisk hibiskus genom att låte 1tsk dra i 1 dl hett vatten och sila av och kallna. Efter hårtvätt med häll infusionen över hårbotten och låt rinna ner för håret. Avsluta alltid hårtvätten med en kallskölj, kallt vatten som sköljer hårlängderna så att hårstråna sluter sig. Infusionen bör användas omgående eller kan sparas i kylskåp ett par dagar om du varit noga med hygienen och renlighet. Surskölj vid hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt (kalkrikt) vatten. Hibiskusen är röd och bör undvikas i mycket blont hår, se även upp med fläckar på ljusa textilier. Du kan även använda bladen till te för fin färg och syrlighet till iste och drinkar.

INCI: Moroccan Lava Clay och Hibiscus sabdariffa

Förvaring: Förvaras torrt