ANTIPLASTI KARNAUBAVAX, eko

Buy this
  • från 95,00 kr
100 % SSL-säkrad

50g 95kr (metallburk med skruvlock)

100g 110kr

200g 195kr


Karnaubavax skyddar mot väder och vind genom att den inte absorberas av huden utan lägger sig som en skyddande hinna med en fet och vaxig känsla. Det lugnar irriterad hud och tillskillnad från parafin täpper den inte till porerna. Därför passar det mycket bra till att göra skydande läppcerat, salvor och krämer. Dess mycket goda vattenavvisande förmåga och värmetålighet gör att det även passar utmärkt i skoputs eller som bonvax. Det kan putsas till en hög glans. I hudvårdsprodukter behövs ofta enbart en liten mängd karnaubavax i relation till andra vaxer och fetter.

INCI: Copernicia cerifera cera

Ursprungsland: Brasilien

Framställning: Skrapas från vaxpalmens blad

Förpackning: Aluminium eller papper, återanvändbar.

Förvaring: Mörkt

Hållbarhet: Härsknar ej

Användningsområden: Konsistensgivande i läppcerat, salvor och krämdeodorant samt skoputs och bonvax.

Minimerar plast: I egengjord hudvård ersätter den produkter som vanligen säljs i plastförpackning.

Minimerar kemikalier: I egengjord hudvård ersätter den produkter som innehåller onödiga kemikalier.

Observera: Smält i vattenbad på låg värme och tillsätts sist.

Övrigt: Smältpunkt 82-86°C