MALIN I RATAN SURSKÖLJ HIBISKUS

Buy this
  • från 50,00 kr
100 % SSL-säkrad

Ekologiska, torkade hibiskusblad för surskölj

Malin i Ratan

40g 50kr I 100 75kr

En infusion (te) av hibiskusblad har ett lågt pH-värde (surt) och fungerar utmärkt som en mycket väldoftande surskölj efter hårtvätt eller spraya i handdukstorkat hår. Efter hårtvätt med tvål upplever många att det är bra att avsluta med en surskölj för att stänga fjällskiktet på hårstrået och bidra till glans. Det återställer pH-balansen i hårbotten och gör det lättare att reda ut håret. Det är särskilt viktigt om du bor i område med hårt vatten.

Äppelcidervinäger, pressad citron eller andra sura infusioner fungerar utmärkt som surskölj men många föredrar hibiskus då det är väldoftande.

Instruktion: Gör en infusion ekologisk hibiskus genom att låte 1tsk dra i 1 dl hett vatten och sila av och kallna. Efter hårtvätt med häll infusionen över hårbotten och låt rinna ner för håret. Avsluta alltid hårtvätten med en kallskölj, kallt vatten som sköljer hårlängderna så att hårstråna sluter sig. Infusionen bör användas omgående eller kan sparas i kylskåp ett par dagar om du varit noga med hygienen och renlighet. Surskölj vid hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt (kalkrikt) vatten. Hibiskusen är röd och bör undvikas i mycket blont hår, se även upp med fläckar på ljusa textilier.
Du kan även använda bladen till te för fin färg och syrlighet till iste och drinkar.

Inci: Hibiscus sabdariffa