ANTIPLASTI BIKARBONAT, aluminiumfri

Buy this
  • 45,00 kr

Bikarbonat 450g - aluminium fri - livsmedelskvalitet

Antiplasti

Det kan liknas vid ett universalmedel för hudvård, hygien, städning, matlagning och bakning. Det är ett ämne utvunnet ut kalksten och vatten som absorberar och neutraliserar lukter, löser upp fett och sänker ph-värdet på sura substanser.

Använd bikarbonat för att göra badbomber och deodorant eller för att rengöra svårtvättade textilier som mattor och madrasser samt kylskåp, avlopp och kalkavlagringar. Det tar också bort röklukt och dålig lukt i kylskåp, kattlåda eller liknande. I små doser används det i bakning och i kokvattnet för baljväxter. Utblandat med vatten används det som huskur för att dämpa halsbränna.

Bikarbonat kan således ersätta en hel rad plastflaskor som köps in regelbundet i de flesta hem.

INCI: Sodium Bicarbonate (Natriumbikarbonat)

Livsmedelskvalitet

Ursprungsland: Storbritannien

Framställning: Kalksten och vatten

Förpackning: Påse och etikett av papper.

Förvaring: Torrt, hålls avskilt från starka lukter. Förvara gärna påsen i en plåtburk eller häll över innehållet i en glasburk med lock.

Användningsområden: Neutraliserar lukter, löser fett, sänker pH-värde. Används för rengöring, hudvård, hygien, bakning, matlagning, kokvatten för baljväxter, badbomber, huskur för halsbränna m.m.

Minimerar plast: Ersätter rengöringsmedel och hudvårdsprodukter som vanligen säljs i plastflaska.

Minimerar kemikalier: Ersätter rengöringsmedel och hudvårdsprodukter som innehåller starka och onödigt många kemikalier.

Observera: Natriumbikarbonat ska inte sammanblandas med bakpulver som även innehåller stabiliseringsmedel och klumpförebyggande medel.

Övrigt: 100 ml väger ca 125 gram. 100 gram är ca 80 ml.